Az oldalainkba ágyazott Google Adwords kódja marketing célokra, valamint a Google Analytics kódja a látogatottság méréséhez sütiket használ.

Adatkezelési szabályzat Elfogadom!

Martyn Ferenc Galéria

hu
Archív
Martyn Ferenc Galéria |

A sóra épült város - fotókiállítás

Jegytípusok

Ingyenesen megtekinthető!

Archív

A sóra épült város - fotókiállítás

Jegyinfó

Kiállításmegnyitó: augusztus 31-én, 18:00 órakor.

A tuzlai Fotó-Mozi Klub művészei fotókiállításának címe: "A sóra épült város" (eredeti cím: Grad na zrnu soli)

 

A kiállítást augusztus 31-én, 18:00 órakor nyitják meg.

 

A megnyitót követően Jasmin Imamović Sós Föld című könyvének promóciója várja a látogatókat. A könyvet a fordító Gyurok János közreműködésével maga a szerző mutatja be, aki egyben Tuzla város polgármestere is. Az írónak immáron ez a 3. magyarra fordított könyve, ami Pécsett is megjelent, a magyar mellett több más nyelvű fordítása is nyomtatásra került és számos neves irodalmi díjat kapott.

 

A mű a bosnyák-magyar illetve kelet-közép európai térségben élő népcsoportok rokonságait és kapcsolódási pontjait mutatja be a történekem során. Fő gondolata Gyurok János, a mű egyik fordítójának szavaival élve: Mindegy milyen nációhoz tartozunk, elsősorban emberek legyünk, sorsunk közös, közösen élünk ezeken a területeken.

 

A két esemény a Tuzlai napok Pécsett program keretében valósul meg, melyet tavasszal a tuzlai Pécsi napok előzött meg. A programsorozat Pécs és Tuzla 20 éves partnervárosi kapcsolatainak nyomán került megrendezésre.

Hasonló programok

    Még több program

    Kapcsolódó galériák

    Kapcsolódó hírek