Az oldalainkba ágyazott Google Adwords kódja marketing célokra, valamint a Google Analytics kódja a látogatottság méréséhez sütiket használ.

Adatkezelési szabályzat Elfogadom!

Martyn Ferenc Galéria

hu
Archív
Martyn Ferenc Galéria |

La huerta y la ciudad - A gyümölcsös és a város

Jegytípusok

 • Teljes árú

  500 Ft

Archív

La huerta y la ciudad - A gyümölcsös és a város

Jegyinfó

Bátori Zsolt kiállítása.

A kiállításmegnyitót élőben közvetítettük a Pécsi Galériák facebook oldalán.

 

Az itt kiállított munka három összefüggő sorozatból áll, amelyek a dél-spanyolországi Murcia város és környéke két karakterisztikus arcát mutatják be. Murciát a középkor óta gyümölcsös veszi körül, a város viszont az elmúlt évtizedekben olyan fejlődésen ment keresztül, ami egy lassú, de visszafordíthatatlan változást eredményezett: a város fizikai és kulturális értelemben is elfoglalja a korábban a gyümölcsöshöz tartozó területeket. A gyümölcsös még mindig hatalmas és életerős, sokak számára megélhetést is biztosít, de a város terjeszkedik, és az évszázadok óta gondozott gyümölcsös visszaszorul. A két különböző terület eltérő életmódot, kultúrát és vizuális környezetet is jelent. Folyamatosan változó határaikon párhuzamosan, egyidőben léteznek, egymás jelenléte pedig akkor is jól érezhető, amikor éppen nem látható.

 

A munkát alkotó három sorozat: La huerta (A gyümölcsös), La ciudad (A város), La huerta y la ciudad (A gyümölcsös és a város).

Hasonló programok

  Még több program

  Kapcsolódó galériák

  Kapcsolódó hírek

  Támogatók